Vyhledávač

  
Loading

Články

Vložil(a) Jana Randíková dne 29.6.2011 15:51

Pro ty, kteří nechtěli v týdnu za školou školu ani vidět, byla skupina Zajímavá místa v okolí Kutné Hory tou správnou volbou.

Vložil(a) Gabriela Papoušková dne 29.6.2011 14:01

imagePo roce jsme se znovu sešli na autorské hudební dílně. Tentokrát pracovaly dvě skupiny studentů. Jedna na první části budoucího autorského muzikálu – více v letošní ročence. Druhá, cituji zúčastněné studenty: „ …za účelem vytvoření něčeho mladého, bujného, hebkého, svěžího, čerstvého, nikoli prohnilého, originálního, inovativního“.

Vložil(a) Gabriela Papoušková dne 29.6.2011 12:58

vystoupeni 009 (1)Letošní program projektu Francouzsky s úsměvem byl aktivní a rozmanitý, někdy nám i vykouzlil úsměv.
První den byl spíše seznamovací, ujasňovaly jsme si program na celý týden. Vyzkoušely jsme si poslechová cvičení. Také jsme měly možnost zhlédnout film Mikulášovy patálie.
 

Vložil(a) Gabriela Papoušková dne 29.6.2011 12:47

Náš projekt byl zaměřen na promítání francouzských filmů a psaní kritik. Každý den jsme si pouštěli jeden film, tedy až na pátek, kdy jsme téměř všichni šli do kina na film Lidice.

 

Vložil(a) Gabriela Papoušková dne 29.6.2011 12:40

Ve čtvrtek v osm hodin jsme dorazili jako obvykle do našeho školního ústavu s mírně zatrpklou náladou. Po několika minutách se naše obavy rozplynuly a byli jsme doslova pohlceni barokní atmosférou. Náš mistr, pan profesor Bauer, který se jako vždy dostavil pln aktivní nálady, opět nezklamal a dokonale nás zasvětil do barokního světa, tedy do 17. a 18. století, kdy se baroko rozšířilo do všech uměleckých směrů.

Celý článek zde:

Vložil(a) Zdeněk Maňák dne 29.6.2011 6:53
V posledním týdnu školního roku se sešli odvážlivci, kteří se chtěli seznámit se způsoby obrany proti napadení. clip_image001Proč odvážlivci? Protože většina z nich netušila, co je čeká. Nekonečné procvičování sebeobranných technik, neustálá nutnost pozornosti, nekonečněkrát spadnout na zem a okamžitě se zvednout. Trochu fyzického oddechu, ale za to většího psychického náporu při nacvičování modelových situací napadení. Mohu říci, že ti, co vydrželi až do konce, poznali, že bránit se agresorovi není nic snadného a neustálé opakování obranných technik...
Vložil(a) Vladislav Slavíček dne 28.6.2011 7:05

Vzhledem k tomu, že nám Cermat zatím odmítá sdělit porovnání výsledků našich maturit s ostatními školami, uvádím alespoň přehled výsledků státní části maturitní zkoušky po jednotlivých třídách:

Vložil(a) Gabriela Papoušková dne 24.6.2011 9:11

 " Pojďte a poslyšte pověsti dávných časů..." - těmito slovy uvedli krátké putování naší dávnou historií moderátoři Lucka a Jáchym.

Vložil(a) Zdeněk Maňák dne 23.6.2011 12:42
firma4 V rámci výuky ZSV v tématu Člověk a svět práce u druhých ročníků byl vyhlášen dobrovolný projekt, ve kterém vytvořené týmy studentů měly  buď založit soukromou firmu, zpracovat vizi firmy s podnikatelským záměrem a tento předložit potenciálnímu investorovi formou prezentací s produktem nebo službou, která již na trzích existuje a představuje konkurenční výhodu před ostatními firmami  - Strategie rudého oceánu, a nebo založit soukromou firmu, zpracovat její vizi s  podnikatelským záměrem a formou prezentací tento předložit potenciálnímu investorovi s produktem nebo službou, na trzích ještě neexistujících, tzv. Strategii modrého oceánu.V modrých oceánech nehrají konkurenti...
Vložil(a) Zdeněk Maňák dne 22.6.2011 10:06
 

ochrana Upozornění: na fotografiích jsou zobrazena pouze předstíraná zranění, slabší povahy ať raději neotvírají článek :)

 

"Jak to všechno proběhlo?"  Jako v loňském roce - " V pohodě", i když v počasové nepohodě - a za to děkuji týmu učitelů. Třídě V6A a  členům zdravotnického kroužku děkuji za skvělé simulace i odolnost vůči nepřízni počasí. Studentům děkuji za vstřícný přístup ke dni, paním uklízečkám děkuji za trpělivost při úklidu následného nepořádku, autům za odolnost jejich karoserií.  Červenému kříži děkuji za zapůjčení Andul a Andulám za studentůodolnost. Hance Vobořilové za odbornou pomoc a panu Miloši Panuškovi za obětování části svého důchodového užívání si.

20. a 21.6. se gymnázium a jeho okolí změnilo v jedno velké jeviště, na kterém se simulovaly různá zranění a mimořádné události. Studenti se změnili v obětavé zachránce a více či méně úspěšně zachraňovali. Dle našeho pohledu jsme tyto dni strávili smysluplně a celý program významně zapadl do celkové koncepce vzdělávání na naší škole.

...
Vložil(a) Gabriela Papoušková dne 22.6.2011 7:06

Školní bufet bude v tomto školním roce otevřen pouze do čtvrtka 23.6.

Vložil(a) Zdeněk Maňák dne 22.6.2011 6:13
clip_image002Není zvykem, aby studenti kvarty na naší škole absolvovali adaptační kurz. Prostředí školy za ty čtyři roky, co se v ní pohybují, už velmi dobře znají, o sobě navzájem už také ledasco ví, a oproti budoucím prvním ročníkům mají tu výhodu, že znají i valnou část učitelského sboru. Posledně jmenovanou výhodu v příštím školním roce ale přechodem na vyšší gymnázium  částečně ztratí, neboť se jim podle zvyku většina kantorů mění.

Po čtyřech letech nastane i výměna na pozici třídního učitele. Aby střídání kapitána nebyl pro posádku moc velký šok, rozhodli jsme se uskutečnit seznamovací večírek naopak - seznámit se s novým třídním...
Vložil(a) Radka Olivová dne 21.6.2011 10:31

V letošním školním roce proběhl již pátý ročník botanické soutěže v Sherwoodu. Soutěže se zúčastnilo 48 žáků. Nejúspěšnějšími řešiteli se stali:

 
 

 

Vložil(a) Marek Mann dne 21.6.2011 9:26

 Informace pro účastníky:

Vložil(a) Gabriela Papoušková dne 20.6.2011 10:46

Dne 6. června 2011 se v Praze uskutečnilo finále celostátní zeměpisné soutěže Eurorebus. Tato soutěž má dlouholetou tradici a tento rok se konal její již 16. ročník. Naši školu reprezentoval Ondřej Suk z kvarty,  který  do celostátního finále postoupil díky vynikajícímu umístění  v krajském kole Zeměpisné olympiády, kde obsadil 2. příčku.
Do  červnového finále Eurorebusu se kvalifikovalo celkem 165 tříd a přes 300 jednotlivců z celé republiky. Ondra se v těžké konkurenci neztratil a ve své kategorii, kde soutěžilo dalších 62 finalistů, obsadil krásné 20. místo. Gratulujeme!

Daniela Zatloukalová
 
 
Vložil(a) Vladislav Slavíček dne 16.6.2011 7:15
Vložil(a) Gabriela Papoušková dne 15.6.2011 12:28

Přihlášení  žáci  zaplatí uvedenou částku  300 Kč (na dopravu a vstupy) v kabinetě chemie nejpozději do středy 22.6. 2011.

 

Vložil(a) Zdeněk Maňák dne 15.6.2011 6:35

Vážení spolužáci, přijďte si s námi promluvit o jaderné energii. Proneste svoje hledisko na toto, v poslední době, časté téma médií. Podělte se s námi o Vaše názory a my se podělíme o naše. Navštivte nás ve čtvrtek 16. 6. 2011 ve vestibulu školy v době od 7.55 do 10 hodin.

Dominik Mazura, Jan Hájek, Viktor Darebný – účastníci projektu EP for youth

Vložil(a) Jitka Křičková dne 14.6.2011 13:16
 
OBSAH SEMINÁRNÍ PRÁCE

1) Úvod a cíl práce

vyjadřuje význam řešené problematiky, v závěru této části je definován cíl práce.

 

Vložil(a) Zdeněk Maňák dne 14.6.2011 11:14
Tak toto je nejlepší tým projektu Improvizovaná ligapoupata. Tým Poupat z C1A ve  složení Libuše Holoubková, Adéla Vlčková, Michaela Šancová, Martina Cahová, Barbora Semotánová, Josef Melich, Dominik Dráb, Vašek Rejna, Dominika Vašíčková, Miloslav Sloup, Michaela Dohnálková, Nikola Kuchařová, Aleš Říha a Petr Jirásek. Trenérem tohoto týmu je Alena Jirsová.

 

 

 

Smyslem tohoto projektu je si poutavou a zábavnou formou prověřit znalosti z psychologie a sociální psychologie. Příprava akce trvala 2 měsíce. V přípravné fázi se vytvořily týmy, zpracovával se veškerý materiál potřebný k samotné realizaci improligy. Kromě toho museli všichni...
Vložil(a) Gabriela Papoušková dne 14.6.2011 8:45

Začátkem měsíce května byl hejtmanem Středočeského kraje MUDr. Davidem Rathem vyhlášen II.ročník umělecké soutěže „Náš kraj“ pro žáky a studenty středočeských škol.
 
Uzávěrka pro přijímání uměleckých děl do soutěže je stanovena na 30.6. 2011. Více najdete v propozicích soutěže v příloze tohoto emailu nebo na www stránkách Středočeského kraje www.kraj-stredocesky.cz pod odkazem školství.

Dopis hejtmana

Prezentace

Vložil(a) Lukáš Provaz dne 7.6.2011 22:18

Oznamujeme zájemcům, že se již mohou závazně hlásit do KMD pro příští školní rok. Podrobnosti dále:

Vložil(a) admin dne 7. června 2011

 

Vložil(a) Jitka Křičková dne 2.6.2011 19:21

 Zpracovat libovolné téma na úrovni studenta gymnázia.

 
Odevzdání závěrečné práce v daném termínu je nutnou podmínkou klasifikace. V případě pozdního odevzdání práce bude snížena výsledná známka.
 
Důležité termíny:
Datum zadání: během září 2012
Datum nahlášení témat: do 10. ledna 2013 (e-mailem na adresu vyučujícího, Předmět zprávy: Závěrečná práce, Příjmení, třída, např.: Závěrečná práce, Novák, C2C)
Datum odevzdání: do 2. dubna 2013
 
Rozsah:
MS Word
minimálně 15 stránek textu (12b, Times New Roman)
Práce bude obsahovat: styly, očíslované stránky, obrázky, obsah nebo rejstřík, tabulka (lze použít i tabulku z MS Excelu), hypertextové odkazy (min 5), atd.
Text bude naformátován (formát textu, odstavce,…) a napsán podle zásad psaní v MS Wordu.
 
MS Power Point
minimálně 30 snímků
Práce bude obsahovat: tabulka nebo graf, obrázky, seznam s odrážkami, přechody snímků, animace jednotlivých objektů, tlačítka akcí, atd.
Prezentace bude bohatá, pozor na velké množství efektů a přehlednost. Součástí hodnocení bude kontrola vhodného načasování prezentace. (Při závěrečné prezentaci je možné časování odstranit.)
WWW, MS Excel, MS Access, grafika (zpracování videa, fotografií) a další. Forma a rozsah práce podle domluvy s vyučujícím.
 
Práce bude odevzdaná vypálená na CD  vyučujícímu (je též možné práci uložit na svůj disk H: a vyučujícímu zaslat E-mail s informací kde je práce uložena). 
 
Názvy souborů se závěrečnou prací: 
název samotné práce: prijmeni.pripona (vše malými písmeny, bez diakritiky, např.: novak.doc, sovova.ppt, v případě, že práce obsahuje více souborů, použijte za příjmení číslo – bez mezery, např.: sovova1.ppt, sovova2.ppt)
název souboru s dokumentací: prijmeni_dok.doc (vše malými písmeny, bez diakritiky, např.: novak_dok.doc)
 
 
Součástí každé práce bude dokumentace napsaná v MS Wordu (aspoň 1 stránka textu) odevzdaná spolu s prací v souboru. Dokumentace bude také vytištěna na tiskárně.
Obsah dokumentace:
hlavička: název práce, jméno studenta, třída
seznam použité literatury a www stránek
zdůvodnění, proč student zvolil příslušné téma
obtíže při řešení, atd.
podpis studenta, datum
Pozn.: vše, kromě podpisu studenta, bude napsáno na počítači
 
Po odevzdání budou studenti své závěrečné práce prezentovat před třídou pomocí zpětného projektoru.
 
Součástí celkového hodnocení bude hodnocení samotné práce, hodnocení prezentace práce, odevzdání práce v daném termínu a nahlášení tématu práce v daném termínu.
Vložil(a) Lukáš Kačer dne 1.6.2011 14:45

Seznam témat

5.10.

Štěpánovská, Falge, Černohorský

Cizí jazyky, angličtina jako světový jazyk

12.10.

Karkošová, Uhlíková, Onderková, Kacafírková

Velká Británie – geografie, zajímavá místa

19.10.

Onderková

Velká Británie – historie

2.11.

Černohorský

Masmédia

9.11.

Karkošová

Austrálie, Nový Zéland

16.11.

Míčová

New York

23.11

Falge

Washington

30.11.

Karal

Britská literatura od počátků do 18. století

7.12.

Jirkovská, Míčová, Čapková

Britská literatura 19.-20.století

14.12.

Jirkovská

Kanada, Irsko

21.12.

Kacafírková

Vzdělávací systémy ČR a anglicky mluvících zemí

4.1.

Jaroš

Systém zdravotnictví, sport

11.1.

Uhlíková

Česká republika

18.1.

Čapková

Praha

25.1.

Štěpánovská

Národní tradice a svátky v ČR a anglicky mluvících zemích

Vložil(a) Lukáš Kačer dne 1.6.2011 14:22

 

   

Datum odevzdání

Datum přednesu

Jméno

1

Operační systém, typy, procesor, typy procesorů, historie

15.11.

22.11.

Kerš, Koten

2

Paměťová media ( HD, CD, FD, DVD,..), základní deska, zdroj, typy, monitory, typy

15.11.

22.11.

Bartnková, Lupínková

3

Tiskárny a příslušenství, principy práce, grafické karty, zvukové karty, TV karty

22.11.

29.11.

Kopalová, Liberská

4

Scanery, digitální fotoaparáty, parametry, karty, příslušenství

22.11.

29.11.

Henzlová, Choutková

5

Internet - přenosové protokoly, domény, adresace,
internetové prohlížeče, typy
Připojení k internetu, možnosti, principy, elektronická pošta, principy, webhosting, podmínky, správa e-mailů

29.11.

6.12.

Marvan, Kořistka

6

Počítačové viry a antivirová ochrana, komprimace dat, vypalování dat, software, principy

29.11.

6.12.

Grenár, Kubelka

7

Počítačové sítě – LAN, WAN, jejich parametry, komponenty a prostředky, klient, server, pracovní stanice, terminál, uživatelské účty a profily, přístupová práva

6.12.

13.12.

Lipská, Taverni

8

Grafické formáty,konverze mezi formáty (změna počtu barev, rozlišení, ztrátovost grafické informace)
 
Rastrová a vektorová grafika, barevné modely, ukládání grafických dat
Filmy na PC – formáty divx, xvid a avi , mpeg..., hudba na PC- formáty, převody formátů

6.12.

13.12.

Drtinová, Pekárková

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Každý referát bude zpracován v písemné podobě SROZUMITELNOU FORMOU. Nebude to tedy text stažený z internetu, kterému nebude nikdo rozumět, ani jeho tvůrce. Zvlášť je třeba věnovat pozornost aktuálnosti zdroje informací.
Ke každému referátu bude zpracována jednoduchá prezentace v Power Pointu, která bude podkladem pro zápis.
Doporučuji čerpat z literatury, aktuálních webových stránek, učebnic...
Závěr každé práce bude tvořit soupis použité literatury, případně webových stránek.
Je-li obsahem popis nějakého hardware, případně software, bude přílohou aktuální ceník alespoň 3 PC obchodů v dosahu KH.
 
V daném termínu bude práce zaslána na lukas.kacer@gymkh.eu a to její písemná podoba, prezentace přinese tvůrce osobně v termínu prezentování na flash disku.