Vyhledávač

  
Loading

Články

Ohlédnutí za Klubem mladých diváků 2013/2014

3 25

Vložil(a)
25.3.2014 18:59  RssIcon

Návštěvou šestého divadelního představení se pro letošní školní rok uzavřela činnost Klubu mladých diváků na GJO. Padesát přihlášených členů (a mnoho "zaskakujících" náhradníků) zhlédlo na různých pražských jevištích od podzimu postupně šest her:

 

Nejprve nás 16. října v Divadle v Dlouhé nadchla hra Ireny Douskové Oněgin byl Rusák, hodnocená mnohými studenty jako vůbec nejlepší letošní představení. Dne 11. listopadu jsme se v Divadle ABC bavili nad Dobře rozehranou partií Stefana Vögela. Přesně o měsíc později následoval v Divadle na Vinohradech poněkud záhadný Dvojitý agent, drama T. Stopparda. Dne 13. ledna na nás opět v Dlouhé čekala klasická commedia dell´arte Carla Goldoniho Lhář s atmosférou italských Benátek. Vystřídaly ji biblické motivy v tragikomedii A voda stoupá Petera Ustinova, představené 5. února v Divadle Rokoko. A konečně 24. března na nás v Divadle v Celetné, kde jsme byli historicky úplně poprvé, čekal klasický ruský Višňový sad A. P. Čechova.

 

Všem divákům, z nichž někteří jezdí již řadu let, děkujeme za členství i přízeň a doufáme, že byli s představeními spokojeni. Těší nás, že mezi členy KMD byli studenti téměř všech věkových kategorií. Vzhledem k předpokládanému zájmu počítáme s činností KMD i v příštím školním roce; o možnosti přihlásit se i o aktuální ceně budeme informovat v červnu.

 

Lukáš Provaz

foto Aneta Martínková

Tags:
Kategorie: Český jazyk
Umístění: Blogs Parent Separator Provaz