Vyhledávač

  
Loading

Články

Jak bylo na jazykovém kurzu v Bournemouth

4 17

Vložil(a)
17.4.2014 11:17  RssIcon

  

Tento rok proběhl již 13. ročník soutěže O cenu Munkovy nadace, ve které se již tradičně soutěžilo o pobyt v jazykové škole ve městě Bournemouth na jihu Anglie. Pokusím se vám tedy zprostředkovat své zážitky z tohoto pobytu.

 

Po příjezdu do Bournemouth jsem se seznámil se svou skvělou hostitelskou rodinou, která mě vyzvedla na autobusovém nádraží, a následující volný den jsem strávil prozkoumáním Bournemouth. Je to opravdu velmi pěkné město nacházející se přímo u moře, takže z centra je to doslova jen pár desítek metrů. V pondělí mě čekala krátká prohlídka okolí školy a rozřazovací test a v úterý  se již rozběhla pravidelná výuka. Škola každý den začínala v 9:15, ve 12:35 následovala dlouhá obědová pauza a všechny dny kromě pátku se poté odpoledne pokračovalo do 15:30. V ranních hodinách se řešily především problémy týkající se gramatiky a slovní zásoby, odpoledne byly na programu, již s jiným učitelem, poslechy a diskuze o novinových článcích, které jsme každý den četli.  Richard Language Collage navštěvovali studenti mnoha národností, proto bylo zajímavé diskutovat o různých problémech s lidmi z různých koutů světa a slyšet jejich názory.

 

 

Během mého pobytu se naskytla také možnost několika výletů, které za příznivé ceny pořádala škola či agentury. Během víkendů jsem tedy navštívil například známé univerzitní město Oxford, které bylo od Bournemouth vzdálené asi 3 hodiny. Zde jsem navštívil jedno z nejstarších muzejí na světě - Ashmolean, centrum města, Christchurch a další památky.
Rozhodně bych každému doporučil zúčastnit se soutěže O cenu Munkovy nadace, protože studijní pobyt v Anglii rozhodně stojí za to, navíc se jedná opravdu o skvělou výhru, protože jazykový kurz jako tento stojí i desítky tisíc korun. Děkuji tedy Nadaci Františka a Naděždy Munkových a Klubu přátel Kutné Hory, jejichž zástupci mi tento pobyt umožnili.

 

 Martin Kostelecký, V5A