Vyhledávač

  
Loading

Články

Maltézská pomoc

4 23

Vložil(a)
23.4.2014 8:56  RssIcon


Dne 25. dub­na 2014 k nám ve 14:00 za­ví­tá pan Pe­tr Ja­keš, aby nás v rám­ci pra­vi­del­né­ho cyk­lu be­sed „Ta­ky me­zi ná­mi“ se­zná­mil s cha­ri­ta­tiv­ní a hu­ma­ni­tár­ní or­ga­ni­za­cí Su­ve­rén­ní­ho řá­du mal­téz­ských ry­tí­řů s ná­zvem Mal­téz­ská po­moc, je­jímž je dlou­ho­le­tým čle­nem.
S Mal­téz­skou po­mo­cí spo­lu­pra­cu­je pan Ja­keš ví­ce než de­set let, ně­kdy ja­ko dob­ro­vol­ník, jin­dy ja­ko za­měst­na­nec. Téměř pět let ve­dl pro Mal­téz­skou po­moc cen­t­rum v Uher­ském Hra­diš­ti, půl roku pro ni pra­co­val v uprch­lic­kých tá­bo­rech v Srb­sku, ny­ní chce za­kot­vit v Kut­né Ho­ře a roz­vi­nout zde dob­ro­vol­nic­kou čin­nost.
Mal­téz­ská po­moc, o. p. s., se tra­dič­ně za­mě­řu­je na po­moc tr­pí­cím, ať už se jed­ná o sta­ré a opuš­tě­né li­di, o dě­ti, vo­zíč­ká­ře, li­di s kom­bi­no­va­ným po­sti­že­ním, věz­ně, ne­moc­né či ob­ča­ny po­sti­že­né pří­rod­ní­mi ka­ta­stro­fa­mi. Vy­chá­zí při tom z téměř ti­sí­ci­le­té tra­di­ce řá­du, kte­rý byl za­lo­žen ko­lem roku 1048 v Je­ruza­lémě zbož­ný­mi ry­tí­ři, kte­ří slo­ži­li sli­by chu­do­by, čis­to­ty a po­sluš­nos­ti a kte­ří si vy­ty­či­li cíl chrá­nit pout­ní­ky do Sva­té ze­mě ke Sva­té­mu hro­bu.

Tags:
Kategorie: Různé
Umístění: Blogs Parent Separator Olivová