Vyhledávač

  
Loading

Články

Zachraňovali jsme životy!

5 22

Vložil(a)
22.5.2014 13:02  RssIcon

  

Dne 7. 5. 2014 jsme se zúčastili okresního kola Soutěže mladých zdravotníků. V 9:30 na nástupu v parku pod Vlašským dvorem stáli natěšení a zvědaví zdravotníci. První zde stál ostřílený tým ve složení Maruška, Simča, Bára, Verča a Radan. Vedle nich byli užasnou atmosférou poprvé ohromeni Ivča, Terka, Áďa, Filip a Eliška. Krátce před desátou hodinou se hlídky rozeběhly ke stanovištím a začaly zachraňovat. Tým starších proklouzl všemi čtyřmi stanovištěmi bez ztráty bodu, zaváhal pouze při ošetřování zranění v důsledku rány elektrickým proudem. Simča si bohužel sáhla na kabel, který byl pod proudem a upadla do bezvědomí. Nebojte, to jenom jako :). I přes ztrátu člena týmu proběhlo i toto nejtěžší ošetření bez problému. Tým odevzadal protokol a čekalo se s velkými nadějemi na konečný verdikt.

Velké naděje měl i "mladý tým", který na své první soutěži ztrácel body jen za maličkosti. Vzhledem k tomu, že na každém stanovišti ztrácel kolem  5-10 bodů,  byla zde ještě pořád velká šance umístit se na bedně. Ale když hlídka došla k poslednímu stanovišti, přišel opět kámen úrazu. Rozeznat lapavý dech nebyl pro zdravotníky problém, větší problém byl... co s tím?  Ošetřovat jako zlomená žebra? Resuscitovat? Zdravotníci se rozhodli pro první možnost, která ovšem nebyla ta správná. Na posledním stanovišti jsme ztratili 140 bodů a naděje uhasly.
Po poledni se znovu svolal nástup a všichni jsme netrpělivě čekali, jak se umístíme. Vyhlašování vítězů prvního stupně bylo pro naše zdravotníky nekonečné, když se konečně dostalo ke druhému stupni zaznělo... "A na druhém místě se umístil... tým ze Základná školy Žižkov!" "Jóó!" Z Gympláckých řád se ozýval velký jasot a potlesk, protože právě Žižkov byl naším největším konkurentem. S úsměvem na tváři jsme si vyslechli vyhlašování vítěze za druhý stupeň, kdy "...bez ztráty jediného bodu vyhrála hlídka s číslem 6 z Gymnázia Jiřího Ortena!"
Po předání cen jsme ještě dostali informace a propozice na krajské kolo soutěže mladých zdravotníků, kam se vydáme 30. května.

Šárka Žáčková, V6A

článek v Obzorech Kutnohorska

Tags:
Kategorie:
Umístění: Blogs Parent Separator Papoušková