Vyhledávač

  
Loading

Články

A je to tu za­se, Piškvor­ky!!!

10 14

Vložil(a)
14.10.2014 14:47  RssIcon

                                                                         

Jak již je na na­ší ško­le tra­di­cí, i ten­to rok se usku­teč­ni­lo škol­ní ko­lo mi­s­trov­ství škol v piškvor­kách. Dne 7. říj­na od­po­led­ne se cel­kem 6 pě­ti­člen­ných tý­mů po­pra­lo o účast v okres­ním ko­le, avšak po­stou­pit moh­ly pou­ze týmy čty­ři.

Na úvod by­la vy­svět­le­na pra­vi­dla a způ­sob, ja­kým bu­de sou­boj pro­bí­hat. Hrá­či si vy­bra­li sou­pe­ře z tý­mu pro­ti­hrá­čů a po­té spo­lu se­hrá­li 2 hry (aby se hrá­či pro­stří­da­li na po­zi­ci za­čí­na­jí­cí­ho hrá­če). Z jed­no­ho du­e­lu si kaž­dý hráč mohl od­nést až 2 bo­dy pro svůj ko­lek­tiv, tak­že cel­kem by­lo ve hře 10 bo­dů.

Po­té se po krát­kém pro­cvi­če­ní ru­kou a zkon­t­ro­lo­vá­ní pro­pi­sek všech 31 hrá­čů (tým C4B měl hra­jí­cí­ho ná­hrad­ní­ka:) moh­lo pus­tit to kříž­ko­vá­ní a krouž­ko­vá­ní. Ce­lý tur­naj pro­bí­hal v po­kli­du a hrá­či při­stu­po­va­li ke hře vel­mi pro­fe­si­o­nál­ně. Hor­ší už to ale by­lo s ná­sle­dov­ným úkli­dem, což se dá však omlu­vit, pro­to­že ně­kte­ří si při tom­to tur­na­ji sáh­li až na sa­mot­né dno. Např. On­dřej Ka­če­rov­ský, kte­rý ani přes vel­kou sna­hu ne­do­ká­zal pro svůj tým uhrát ani je­den bod, a přes­to je­ho tým na­ko­nec ob­sa­dil 4 po­stu­po­vou po­zi­ci. Opač­ným pří­kla­dem byl On­dřej Tá­bor­ský, kte­rý dlou­ho vy­pa­dal ja­ko ne­po­ra­zi­tel­ný, avšak v po­sled­ním du­e­lu byl na­ko­nec pře­mo­žen.

Tak drž­te pal­ce všem re­pre­zen­tan­tům na­ší ško­ly v dal­ším ko­le a ne­za­po­meňte, že příští rok mů­žeš být klid­ně prá­vě ty tím, kdo ob­sa­dí trůn piškvor­ko­vé­ho krá­le.

Le­tos po­stu­pu­jí týmy ve slo­že­ní:
V6A: Kraus, Je­řá­bek, Ma­so­pust, Fra­něk, Do­stál
C4B – 1: Ho­s­ko­vec, Kep­ka, Tá­bor­ský, Ko­va­ří­ko­vá, Ji­ří­ko­vá
C3B: Ří­pa, Ja­rů­něk, Pis­kač, Ji­ráň, Tvr­dík
C4B – 2: Hrč­ku­lák, Dlou­hý, Ka­če­rov­ský, Kar­koš, Hlouš­ko­vá

Aleš Dlou­hý, C4B

Tags:
Kategorie: Matematika
Umístění: Blogs Parent Separator Olivová