Vyhledávač

  
Loading

Články

Úspěšně jsme se staly kvalifikovanými zdravotnicemi

12 8

Vložil(a)
8.12.2014 15:07  RssIcon


Pro­to­že již tře­tím rokem ve­de­me my, Ja­na Lip­ská, Šár­ka Žáč­ko­vá a Ka­mi­la Ja­ho­dá­řo­vá, na gym­ná­ziu zdra­vot­ní krou­žek, kde učí­me spo­lu­žá­ky z niž­ších roč­ní­ků, jak po­sky­to­vat prv­ní po­moc a o prv­ní po­moc se za­jí­má­me, roz­hod­ly jsme se, že si udě­lá­me kurz Zdra­vot­ník zo­ta­vo­va­cích ak­cí, kte­rý po­řá­dá Čes­ký čer­ve­ný kříž.

Zá­jem­ců ale bo­hu­žel ne­by­lo dost, a tak se kurz dlou­hou do­bu ne­o­te­vřel. Le­tos na pod­zim se nám však poštěs­ti­lo. Li­dí se při­hlá­si­lo dost, a tak jsme s dal­ší­mi pě­ti účast­ní­ky kurz pod­stou­pi­ly. Po­sled­ní ško­li­cí den jsme strá­vi­ly v ba­zé­nu a prak­tic­ky si vy­zkou­še­ly zá­chra­nu to­nou­cí­ho. Ná­sle­du­jí­cí tý­den nás če­kal už jen zá­vě­reč­ný test, kte­rý jsme všech­ny tři vy­pl­ni­ly bez ztrá­ty je­di­né­ho bo­du. Zís­ka­ly jsme prů­kaz, dí­ky kte­ré­mu se mů­že­me ja­ko zdra­vot­ník účast­nit dět­ských tá­bo­rů, adap­tač­ních kur­zů, ly­žař­ských vý­cvi­ků a po­dob­ných ak­cí.

Dě­ku­je­me pře­de­vším měs­tu Kut­ná Ho­ra, kte­ré nám vě­no­va­lo grant na za­pla­ce­ní kur­zu. Dá­le ta­ké Na­dač­ní­mu fon­du GJO, kte­rý nám při­spěl zbý­va­jí­cí část­kou. Této podpory si ve­li­ce ce­ní­me.

Ja­na Lip­ská, Šár­ka Žáč­ko­vá, Ka­mi­la Ja­ho­dá­řo­vá


Svoboda.info

Tags:
Kategorie: Různé
Umístění: Blogs Parent Separator Olivová