Vyhledávač

  
Loading

Články

Mladí výzkumníci

2 19

Vložil(a)
19.2.2015 13:29  RssIcon

  

Vědecká práce je naší jedinou cestou k poznání okolní reality (Sigmund Freud)

13. 1. 2015. proběhlo školní kolo sociologického projektu „Mladí výzkumníci“. Studenti druhého ročníku a sexty si vybrali problém, kterým se chtěli zabývat, a nesměle se vrhli do víru vědecké práce. Půl roku plánovali, zpracovávali podklady pro výzkum, ptali se vybraných respondentů a nakonec výsledek práce vtiskli do jejich závěrečné práce. Nejdříve se hodnotily práce v třídních kolech a nejlepší měly být prezentovány v rámci školního kola.

Ve školním kole výsledky nejlepších prací v rámci třídních kol byly prezentovány všem studentům v ročníku a na základě hodnocení odborné a studentské poroty bylo pořadí následující:

Všechny týmy měly za úkol seznámit ostatní krátce, výstižně a zajímavě se svým výzkumem tak, aby vystihly podstatu problému. Měly na to pět minut - a nebylo to vůbec snadné. Kladl se důraz na schopnost ukázat v tomto omezeném čase podstatu svého výzkumu, což byl nemalý úkol, neboť vyžadoval dobrou orientaci v množství zjištěných informací. Tady se ukázala schopnost samostatného myšlení, logického uvažování a komunikace. Některým týmům se to podařilo lépe, některým hůře; některým prezentacím nechyběl vtip a kreativita.

Nejlepším výzkumným týmem pro rok školní rok 2014/15 se stal tým z V6A ve složení: Martin Kostelecký, Adéla Zittová, Štěpánka Tvrdíková, Tereza Papoušková a Martina Roubičková, který zkoumal vztah studentů k fastfoodům.  

Na dalších místech se umístili:

Tým V6A Hana Brzobohatá, Tereza Opasková - Důvod ke kouření v proměnách času

Tým  C2A Tereza Knížová, Nikola Knížová, Tereza Nováková - Mimoškolní aktivity

Děkujeme všemi výzkumníkům za projevenou snahu a přejeme, aby jim kreativita a nadstandardní myšlení vydržely až do smrti.

Ilona Gembiczká , Zdeněk Maňák