Vyhledávač

  
Loading

Články

Zájemci o matematiku pozor!

3 2

Vložil(a)
2.3.2015 18:53  RssIcon


Mi­lí stu­den­ti,

s blí­ží­cím se ter­mí­nem ode­vzdá­ní při­hlá­šek na vo­li­tel­né před­mě­ty a blo­ky v příš­tím škol­ním ro­ce bychom vás chtě­li upo­zor­nit na změ­nu tý­ka­jí­cí se zá­jem­ců o stu­di­um ma­te­ma­ti­ky a tech­nic­kých obo­rů. 

V rám­ci ma­te­ma­tic­ko-tech­nic­ké­ho blo­ku ve čtvr­tém roč­ní­ku je no­vě za­řa­zen před­mět Deskrip­tiv­ní ge­o­me­t­rie. Ná­pl­ní to­ho­to kur­zu bu­dou zá­kla­dy Mon­ge­o­va pro­mí­tá­ní ja­ko jed­né z nej­běž­něj­ších zob­ra­zo­va­cích me­tod. Do­sud vy­u­čo­va­ná Kon­struk­tiv­ní ge­o­me­t­rie se stá­vá sa­mo­stat­ným vo­li­tel­ným se­mi­ná­řem ve 3. i 4. roč­ní­ku. Bě­hem těch­to se­mi­ná­řů se stu­den­ti se­zná­mí s dal­ší­mi zob­ra­zo­va­cí­mi me­to­da­mi (kóto­va­né pro­mí­tá­ní, pra­vo­úh­lá axo­no­me­t­rie, ko­so­úh­lé pro­mí­tá­ní), bu­dou se po­drob­ně­ji za­bý­vat ge­o­me­t­ric­ký­mi zob­ra­ze­ní­mi a vy­zkou­ší si i prá­ci s gra­fic­kým pro­gra­mem Sket­chUp. Uči­vo se­mi­ná­ře ve 3. a 4. roč­ní­ku na so­bě ne­ní zá­vis­lé, mů­že­te se te­dy ve 4. roč­ní­ku při­hlá­sit i bez ab­sol­vo­vá­ní to­ho­to se­mi­ná­ře v roč­ní­ku tře­tím.

K těm­to změ­nám jsme se roz­hod­li na zá­kla­dě po­ža­dav­ků vy­so­kých škol tech­nic­ké­ho za­mě­ře­ní, kte­ré před­po­klá­da­jí, že stu­den­ti ma­jí zá­kla­dy deskrip­tiv­ní ge­o­me­t­rie zvlád­nu­ty už ze střed­ních škol. Tu­to in­for­ma­ci nám po­tvr­zu­jí i bý­va­lí stu­den­ti na­še­ho gym­ná­zia, kte­ří na ško­lách to­ho­to ty­pu v sou­čas­né do­bě stu­du­jí.

Před­mě­to­vá ko­mi­se ma­te­ma­ti­ky


Tags:
Kategorie: Matematika
Umístění: Blogs Parent Separator Olivová