Vyhledávač

  
Loading

Články

Filozofický projekt

3 13

Vložil(a)
13.3.2015 12:06  RssIcon

  

Ve čtvrtek 26. 2. 2015 se časoprostorem v Alexandrijské knihovně sešli filozofové, kteří byli připraveni diskutovat na téma Svoboda.

Průvodce konferencí přizval k diskuzi filozofy Alexise de Tocquevill (L. Veverka), Eckharta Tolleho (Š. Hučíková) a Machiavelliho (O. Suk), vědce Rudolfa Steinera (J. Zinek) i bojovníka za svobodu M. L. Kinga (P. Suk). Filozofický projekt byl letos dobrovolný. Odvahu nakonec měla pouze třída V8A. Na první pohled málo početné obsazení, ale o to byla úroveň diskuze na vybrané téma lepší a přínosnější pro všechny účastníky.
Studenti v rolích filozofů vystupovali sebevědomě a již na první pohled byla vidět jejich skvělá připravenost. Dodržovali názor představovaného filozofa a dovedli ho hájit připravenými argumenty. Vyhodnocovací skupina měla někdy potíže bodově vyzdvihnout nejlepšího filozofa a o vítězi musel rozhodnout závěrečný duel mezi Eckhartem Tollem a Machiavellim.
Eckhart Tolle v podání Šárky Hučíkové nakonec přesvědčil porotu svými argumenty, a stal se tak filozofem školního roku 2014/15.

Rád opakuji slova bývalého studenta našeho gymnázia Martina Slepánka, že tento projekt je projektem, co boří mýty. Máme z toho dobrý pocit, a rádi proto budeme organizovat tuto akci i v příštím roce.

Ilona Gembiczká, Zdeněk Maňák

 

Tags:
Kategorie: Základy spol. věd
Umístění: Blogs Parent Separator Papoušková