Vyhledávač

  
Loading

Články

Ohlédnutí za Klubem mladých diváků 2014/15

3 30

Vložil(a)
30.3.2015 10:48  RssIcon

 

 

Cesty do pražských divadel v rámci Klubu mladých diváků patří svou mnohaletou tradicí k nejstálejším akcím na GJO. Přestože by se mohlo na první pohled zdát, že zájem studentů o návštěvy představení klesá, opak je pravdou: Poptávka tradičně převyšuje nabídku a všech 47 nabízených míst je takřka okamžitě rozebráno. Organizátorem KMD je pražské Divadlo v Dlouhé. Samotné členství v klubu stojí 640 Kč (k čemuž je však ještě nutné připočítat cestovné autobusem do Prahy a zpět), za což studenti postupně navštíví šest představení na nejrůznějších pražských scénách. A protože se každému líbí jiný žánr a jiné prostředí, snaží se být i výběr her a divadelních budov co nejpestřejší:

Letošní divadelní večery jsme zahájili říjnovou návštěvou Rokoka, kde nás pobavil E. Kishon svou komedií "Oddací list". V půlce listopadu následoval Na Fidlovačce již klasický Steinův "Šumař na střeše". Předvánoční představení v Divadle ABC se sice jmenovalo „Bedřich Smetana – The Greatest Hits“, nejednalo se však o výběr z oper, nýbrž o velmi zdařilou veselohru prokládanou písněmi na motivy Smetanových skladeb. Po lednové pauze jsme se za další hrou vydali koncem února: Tentokrát nás ve Stavovském divadle čekalo současné absurdní drama „Z prachu hvězd“. Divadelní budovu s mimořádnou historií vystřídalo v březnu divadlo malých forem Troníček, které nám přestavilo zajímavou psychologickou hru „Žena a Megera“. A cesty za jevištním uměním uzavřela jarní návštěva Divadla v Dlouhé, kde jsme zhlédli Stroupežnického „Naše furianty“, považované mnohými studenty za letošní vůbec nejzdařilejší představení.

Vzhledem k velkému zájmu studentů bude naše škola v činnosti KMD, který letos oslavil 50 let svého fungování, pokračovat i v dalším školním roce. O možnosti přihlásit se budeme informovat v květnu.

Lukáš Provaz – Ilona Gembiczká

foto Šárka Hučíková (V8A)

Tags:
Umístění: Blogs Parent Separator Provaz