Vyhledávač

  
Loading

Články

Vítězství v krajském kole SOČ!

4 29

Vložil(a)
29.4.2015 14:16  RssIcon

Dne 28. dubna se v Kladně konalo krajské kolo (krajská přehlídka) Středoškolské odborné činnosti. Cílem zúčastněných studentů – vítězů školních kol, a tedy autorů nejlepších seminárních prací na středních školách Středočeského kraje – bylo prezentovat a obhájit své práce před odbornými porotami v jednotlivých vědních oborech. 

Naši školu reprezentovali P. Suk a Sadílková (Zdravotnictví), O. Suk (Zemědělství, potravinářství, lesní a vodní hospodářství), S. Krejčová (Pedagogika, psychologie, sociologie a problematika volného času), V. Dolejší (Historie) a P. Jiráková (Filozofie, politologie a ostatní humanitní a společenskovědní obory). L. Veverka (Teorie kultury, umění a umělecké tvorby) se pro nemoc omluvil.

Ve velké konkurenci si studenti GJO vedli velmi dobře a rozhodně se mezi ostatními neztratili. Všichni erudovaně obhajovali "svá" témata a byli příslušnými komisemi v závěrečném hodnocení hodnoceni velmi pozitivně. Nejlepších výsledků pak dosáhla humanitní sekce: Se svou prací Autobusová doprava bratrů Dolejších v Kutné Hoře obsadil ve svém oboru VOJTĚCH DOLEJŠÍ druhé místo, a PAVLA JIRÁKOVÁ se dokonce s prací Německá válečná korespondence Waltera Schamse mezi lety 1939–1940 umístila na výtečném prvním místě!

Ocenění studenti tak potvrdili tradici výborných seminárních prací, které vznikají na naší škole a s nimiž rok co rok jejich autoři sklízejí úspěchy v krajských přehlídkách SOČ. Ze soutěže si i letos vedle spousty nových vědomostí a zkušeností přivezli i několik zajímavých poznatků a rad pro budoucí účastníky. Především je to zjištění, že velká část úspěšných prací v přírodovědných oborech vznikala na základě účasti autora na některém z projektů přírodovědných laboratoří, kde se autoři konkrétně seznámili s danou problematikou a současně si sami práci v laboratoři vyzkoušeli.

Všem účastníkům děkujeme za reprezentaci a Pavle, která coby vítězka postupuje do celostátního kola, přejeme úspěch!

Petr Němeček – Lukáš Provaz – Petr Suk

Tags:
Kategorie:
Umístění: Blogs Parent Separator Provaz