Vyhledávač

  
Loading

Články

Křížem krážem Kutnohorskem

6 26

Vložil(a)
26.6.2015 11:26  RssIcon

  

První den naší dlouhé výpravy jsme se vydali s paní učitelkou Markétou Zelenou na jižní okruh Stříbrné stezky. Sraz jsme měli na Palackého náměstí. Naše první kroky vedly k Hrádku. Dále jsme pokračovali údolím říčky Vrchlice kolem mlýnů až k Velkému rybníku. Tam jsme si odpočinuli a dali si svačinu. Do Kutné Hory jsme se dostali přes obec Bylany, Škvárovnu a kolem kostela Nejsvětější Trojice. První výlet jsme zakončili ve škole výborným obědem.

Markéta Babičková, Karolína Růžičková (C2B)

 

Druhý den jsme se vydali vlakem do Malešova. Nejprve jsme prošli Malešovem kolem kostela sv. Václava a malešovské tvrzi. Pokračovali jsme přes židovský hřbitov do obce Polánka, odkud jsme postupovali dále lesem do obce Chlístovice. Od kostela sv. Ondřeje jsme prošli lesem a vystoupali k zřícenině hradu Sion, kde jsme se dozvěděli o jeho dobývání. Potom jsme se zastavili u reliéfu Jana Roháče z Dubé. Zpět do Malešova jsme šli přes obec Maxovna. Cestou jsme zmokli a museli jsme se usušit v místní restauraci u šálku horkého čaje.

Kamila Zadražilová, Miloslava Chalupová (C1A)

 

Třetí den jsme šli severním okruhem Stříbrné stezky, která vede přes vrch Kaňk kolem památníku hornických bouří, dále přes národní přírodní památku Kaňk, po úbočí vrchu Kaňk do obce Kaňk a potom do obce Grunta, kde jsme obdivovali nádherný kostel Nanebevzetí Panny Marie. Ke škole jsme se dostali přes vrch Kuklík. Počasí bylo přiměřené a ušli jsme 17 km – ještě teď nás bolí nožky!

Jan Danda, Jakub Šťastný (V1A)

 Ve čtvrtek poté, co jsme dorazili do Suchdola autobusem, jsme vystoupali na vrch Vysoká (471 m.n.m.). Zde jsme se rozhlédli po kraji a posvačili jsme. Z Vysoké jsme klesli do obce Miskovice a přes louky jsme došli ke Kutné Hoře. Cestou jsme ještě odbočili k pramenu sv. Vojtěcha, který ve středověku zásoboval Kutnou Horu pitnou vodou. Dorazili jsme ke škole, kde jsme ještě vyplnili krátký kvíz.

Dora Procházková (V1A), Marek Svoboda (V3A)

Tags:
Kategorie:
Umístění: Blogs Parent Separator Papoušková