Vyhledávač

  
Loading

Články

Výměnný pobyt v americkém Glen Rocku

10 15

Vložil(a)
15.10.2015 11:15  RssIcon

  

V pátek 25. září vystoupila naše česká skupina v New Yorku z letadla, ve kterém jsme ten den strávili téměř 9 hodin. Na veškerou únavu jsme ale zapomněli hned, jak jsme viděli žlutý autobus s nápisem SCHOOL BUS, který nás dovezl k hostitelským rodinám do Glen Rocku (menšího města jak vystřiženého z amerického filmu, asi hodinu od New Yorku).

 

Hned v sobotu jsme zhlédli zápas školního týmu amerického fotbalu a vyřezali si dýně na blížící se Halloween. V neděli jsme potom zahájili čtyřdenní poznávání New Yorku.

 

Viděli jsme snad opravdu vše, co se dalo. Pohledem na sochu Svobody jsme se ujistili, že to, že jsme v Americe, není sen, ale realita, imigrační úřad na Ellis Islandu nám demonstroval těžký osud imigrantů, viděli jsme panorama Manhattanu z 86. patra Empire State Building, památník 11. září 2001, nádraží Grand Central Termi-nal, kde babička ze známého animovaného filmu Madagaskar zmlátila kabelkou lva Alexe, prošli jsme Central Park, Times Square, China Town, Little Italy a měli jsme možnost vidět spoustu dalších známých míst. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amerika má samozřejmě i své stinné stránky jako třeba špinavé metro, ale vy tuto nepříjemnost můžete elegantně vyřešit – zamávejte si na žlutý taxík, kterých je v Americe stejný počet jako všudypřítomných přítulných veverek.

 

 

Pobyt v Americe všem doporučuji – téměř nic tu není nemožné.

If you can make it there, you´ll make it anywhere.


Anna Coufalová (C2B)

Tags:
Kategorie: Různé
Umístění: Blogs Parent Separator Papoušková