Vyhledávač

  
Loading

Články

OŽIVLÉ OBRAZY V PODÁNÍ V3A

11 6

Vložil(a)
6.11.2015 12:02  RssIcon

  

O výtvarné výchově jsme začali brát baroko. Jedním z motivů malířství  této doby bylo bezpochyby lidské tělo. Tím pádem vůbec nebyl  problém,  aby staré barokní obrazy obživly. Paní učitelka Peková nás rozdělila do skupin a každé skupině určila obraz od známých malířů např. od španělského malíře jménem Bartolomè Esteban Murillo, Itala Caravaggia nebo od nizozemského malíře Jana Vermeera.

 

Tyto obrazy jsme pak po čtrnáctidenní domácí přípravě nafotili v ateliéru. Všem se nám to zdálo zprvu nemožné – kde vzít ovci, jak mu mám asi uříznout hlavu nebo kde vzít už uříznutou hlavu... To byly otázky, se kterými jsme si  poradili.

 

Focení jsme si všichni užili. Díky paní učitelce Pekové, která dokázala sestavit finální obraz, tak jak má ve skutečnosti vypadat, díky Štěpánu Královi, který nám naše obrazy nafotil,  pomohl s  finální úpravou na počítači a vyladil všechny detaily, vznikly naše kopie původních děl. Při vytváření našich "živých "obrazů jsme se moc bavili a tento projekt byl pro nás jeden z nejlepších, který jsme kdy dělali.

V3A, Irena Coufalová

 

Tags:
Kategorie:
Umístění: Blogs Parent Separator Papoušková