Vyhledávač

  
Loading

Články

Aprica 2016

1 28

Vložil(a)
28.1.2016 18:35  RssIcon


V pá­tek ve­čer jsme my, stu­den­ti C1A, C1B a V5A, vy­ra­zi­li na tý­den­ní ly­žař­ský kurz, ve­de­ný pa­nem pro­fe­so­rem Maňákem, do měs­ta Ap­ri­ca v ital­ských Do­lo­mi­tech.

Den 1: Po dlou­hé a ná­roč­né ces­tě jsme se uby­to­va­li. Dív­ky se uby­to­va­ly na ho­te­lu Bi­an­ca­ne­ve a chlap­ci na ho­te­lu Urri. Po tom, co jsme se za­byd­le­li v po­ko­jích, jsme se šli pro­jít do měs­ta a kou­pit ně­co na po­sil­ně­ní. Bo­hu­žel jsme zjis­ti­li, že jsou Ita­lo­vé lí­něj­ší než Če­ši, tak­že jsme si ne­kou­pi­li ani „prd“ a zkla­má­ni se mu­se­li vrá­tit zpět na ho­te­ly. Ve­če­ře by­la na ho­te­lu Urri a ni­ko­ho moc ne­po­tě­ši­la. Ná­sle­do­va­ly dvě ho­di­ny vol­né zá­ba­vy před ve­čer­kou, kte­rá by­la přes­ně ve 22:00 ho­din, ne poz­dě­ji.

Den 2: Po vy­dat­né sní­da­ni jsme se vy­da­li na svah, kde nás če­ka­lo rozřa­ze­ní do tý­mů 1–5, pod­le na­ší úrov­ně ly­žo­vá­ní. Po do­po­led­ním ly­žo­vá­ní nás če­kal vý­teč­ný oběd, po­led­ní pauza a po ní od­po­led­ní ly­žo­vá­ní. Po­ča­sí by­lo chlad­něj­ší, než jsme če­ka­li. Po ve­če­ři jsme se moh­li zú­čast­nit ve­čer­ní­ho dob­ro­vol­né­ho pro­gra­mu.

Den 3: Byl tak­zva­ně kri­tic­ký. Všich­ni jsme by­li una­ve­ní a bo­le­ly nás nož­ky, pro­to jsme ly­žo­va­li jen do­po­led­ne. K obě­du jsme si va­ři­li sa­mi (ital­ské bo­loňské špage­ty). Od­po­led­ne by­la sou­těž Miss Bi­an­ca­ne­ve. Kaž­dá tří­da i uči­te­lé si mě­li vy­brat dva zá­stup­ce, kte­ří pak před­sta­vo­va­li Sně­hur­ku a tr­pas­lí­ka. Sně­hur­ky a tr­pas­lí­ci sou­tě­ži­li v růz­ných ka­te­go­ri­ích — nej­lep­ší ta­nec, nej­hez­čí no­hy, nej­lep­ší bás­nič­ka o ly­žá­ku. Na­ko­nec vy­hrá­la tří­da C1A se sexy Sně­hur­kou (Jan Si­x­ta) a roz­to­mi­lým ma­lým tr­pas­lí­kem (Voj­těch Char­vát).

Den 4: Po­dob­ný dnu 2, sa­mo­zřej­mě bez rozřa­ze­ní do druž­stev.

Den 5: Ko­neč­ně na­de­šel den, na kte­rý se nej­ví­ce tě­ši­li ti z nás, kte­ří si do Itá­lie při­vez­li snow­bo­ar­dy. Za­čá­teč­ní­ci vy­tvo­ři­li druž­stvo ve­de­né Mar­kem Fle­ka­lem a ti po­kro­či­lí do­pl­ni­li prv­ní druž­stvo. Pro všech­ny to byl dal­ší slu­neč­ný den.

Den 6: V pá­tek jsme si uží­va­li po­sled­ní jež­dě­ní na ly­žích ne­bo snow­bo­ar­dech. A všich­ni jsme by­li nad­še­ní, že se ani po­sled­ní den ni­ko­mu nic váž­né­ho ne­sta­lo. Po ve­če­ři mě­ly tří­dy při­pra­ve­né hry pro ostat­ní. U ně­kte­rých jsme se ve­li­ce po­ba­vi­li. Sou­těž tříd vy­hrá­la V5A.

Den 7: V 9 ho­din rá­no jsme od­je­li se smí­še­ný­mi po­ci­ty. Všich­ni jsme se tě­ši­li do­mů, ale zá­ro­veň se nám jen těž­ko opouš­tě­lo mís­to, kde jsme strá­vi­li krás­ný tý­den se spo­lu­žá­ky a s no­vý­mi ka­ma­rá­dy.

Mys­lí­me, že mů­že­me za všech­ny účast­ní­ky na­psat, že jsme si ten­to ly­žař­ský kurz moc uži­li a po­dě­ko­vat uči­te­lům a in­struk­to­rům za je­ho skvě­lou or­ga­ni­za­ci.

Dě­ku­je­me

Za­psa­la: Si­mo­na Hav­lo­vi­co­vá a Ka­te­ři­na Me­lou­no­vá


Tags:
Kategorie: Tělesná výchova
Umístění: Blogs Parent Separator Olivová