Vyhledávač

  
Loading

Články

Mladí odborníci představili své seminární práce

3 29

Vložil(a)
29.3.2016 18:03  RssIcon

Jednou z podmínek úspěšného ukončení středoškolského studia na GJO je odevzdání seminární práce v požadovaném rozsahu a formě. Ze všech těchto prací nominují jejich vedoucí do školního kola soutěže ve Středoškolské odborné činnosti (SOČ) právě ty, u nichž autoři prokázali vlastní přínos ve vybraném oboru i schopnost zvládnout psaní odborného textu. SOČ je každoročně vyhlašována MŠMT právě jako klání talentovaných středoškoláků, obvykle maturantů, kteří svými pracemi prokazují mimořádnou schopnost řešení odborných problémů v jednom z 18 vědních oborů.

 

Do školního kola letošního, již 38. ročníku SOČ byly na GJO nominovány tyto práce:

– Eliška Lokajová (V8A): Vliv JUWIMu na laboratorní myši (střevní sliznici) (č. 4, Bilogie)

– Tereza Petrová (V8A): Změny rozměrů a hustoty v závislosti na vlhkosti DTD a MDF desek (č. 11, Stavebnictví, architektura a design interiéru)

– Lucie Zinková (C4B): Problematika dětí z výchovných ústavů (č. 14, Pedagogika, psychologie, sociologie a problematika volného času)

– Tereza Kuželová (C4B): Vliv internetu na komunikaci dětí předškolního věku (č. 14, Pedagogika, psychologie, sociologie a problematika volného času)

– Matouš Ondra (C4A): Nezávislý film a Jim Jarmusch (č. 15, Teorie kultury, umění a umělecké tvorby)

– Tabea Eicher (C4B): Život mlynáře a vliv dějin na jeho život (č. 16, Historie)


V porotě hodnotitelů zasedli R. Olivová, I. Gembiczká, P. Němeček (předseda poroty) a L. Provaz. Přítomní soutěžící své práce před porotou a diváky nejprve představili a poté reagovali na dotazy, podněty či výtky jak ze strany vedoucích svých prací, tak zejména ze strany oponentů či ostatních přítomných. Porota vše posoudila a výkony studentů zhodnotila. Jako nejlepší byli následně vyhlášeni E. Lokajová, T. Petrová a M. Ondra. Protože SOČ nemá okresní kola, postupují tito jmenovaní přímo do kola krajského, které se uskuteční v Kladně.

 

Všem soutěžícím děkujeme, neboť již tím, že byli do SOČ nominováni, prokázali znalost tvorby vlastního odborného textu a jejich seminární práce patří v letošním školním roce k těm nejlepším. Některé z nich navíc rozsahem, přínosem, množstvím zdrojů i formou dosahují téměř úrovně prací bakalářských. Postupujícím studentům gratulujeme a přejeme další úspěchy. A přítomným divákům z druhého a třetího ročníku přejeme, aby v dnešních obhajobách našli inspiraci pro své vlastní seminární práce a aby při jejich tvorbě byli v příštích letech podobně úspěšní.

Lukáš Provaz

 

 

Tags:
Kategorie:
Umístění: Blogs Parent Separator Provaz