Vyhledávač

  
Loading

Články

Zemí kol a tulipánů

4 20

Vložil(a)
20.4.2016 8:32  RssIcon

Naše cesta začala v sobotu 9. 4., kdy jsme v nočních hodinách vyjeli z Prahy. Cesta se samozřejmě neobešla bez drobných komplikací. Nejprve jsme díky akci v Rotterdamu nabrali více jak hodinové zpoždění. Poté jsme se dostali do vlaku, který nás měl opět přiblížit k našemu útočišti. Informace, že jsme nastoupili do nesprávného vlaku, nás také moc nepotěšila. Nakonec jsme se ještě toho dne setkali s našimi novými přáteli a vydali jsme se testovat naše jazykové schopnosti.
Většina z nás byla ubytována v Doornu. Hlavním dopravním prostředkem v Holandsku je kolo, které jsme i my využívali celý týden. Vzhledem k tomu, že zde nemůžete narazit na žádný kopec, tak jsme si to náramně užívávali.

Další dva dny jsme strávili ve škole, kde pro nás měli připravený program. Jeden den jsme se věnovali člověku a vyslechli jsme přednášku o Doktorech bez hranic. Tématem druhého dne byla Shakespearova hra Romeo a Julie, kterou jsme i společně nacvičili.

Středu jsme strávili v Haagu. A protože je Holandsko známé díky mnoha malířům, tak v našem programu nesmělo chybět nějaké to muzeum. Dále jsme si prošli Binnenhof, kde sídlí nizozemský parlament a vláda a nakonec jsme se na pár chvil proměnili v uprchlíky v Humanity House. Tečkou za tímto dnem byla návštěva pláže Scheveningen. Moře zde bylo sice studené, ale počasí nám, ostatně jako celý týden, přálo.

Amsterdam nás přivítal svojí typickou vůní marihuany. Naše kroky zde nejprve mířili do Van Gogh muzea. Dále jsme se sešli u známého nápisu I Amsterdam. A jak už to tak bývá, došlo k malým zmatkům, ale nakonec jsme se všichni našli a prošli jsme si uličky s nádhernou architekturou a kanály. Večer jsme se ještě zúčastnili párty, kterou pro nás holandští studenti připravili.

Pátkem končil náš pobyt v zemi tulipánů a větrných mlýnů. Ještě před naším odjezdem jsme podnikli plavbu lodí po jednom z kanálů v Utrechtu, ale počasí nám v tomto městě už vypovědělo své služby. Poté jsme se již museli rozloučit a opět podstoupit dlouhou cestu autobusem do ČR.

Pro většinu z nás to byl první výměnný pobyt v životě. Byla to velká zkouška a zkušenost. Dostali jsme možnost procvičit si svoji angličtinu, navštívili jsme spoustu krásných míst a nyní se těšíme na další shledání s holandskými studenty, tentokrát v ČR.

Tereza Veselá, C1B

 

Tags:
Kategorie:
Umístění: Blogs Parent Separator Papoušková