Vyhledávač

  
Loading

Články

Roman´s crew ovládli druhý ročník Futsalové ligy GJO

5 20

Vložil(a)
20.5.2016 18:37  RssIcon


I v prů­bě­hu le­toš­ní­ho škol­ní­ho roku pro­bí­ha­la na na­šem gym­ná­ziu fut­sa­lo­vá li­ga. Roč­ník 2015/2016 od­star­to­val v po­lo­vi­ně říj­na. Do le­toš­ní­ho klá­ní se při­hlá­si­lo 7 tý­mů, kte­ré se nejdří­ve střet­ly v sys­té­mu, kde kaž­dý tým hra­je pro­ti kaž­dé­mu dva­krát. Po prv­ní po­lo­vi­ně sou­tě­že by­li v če­le Vy­d­rý­s­ci (C4B). V pa­tách jim by­li no­váč­ci Prvňáč­ci (C1B). Na­o­pak prv­ní půl­ka sou­tě­že vů­bec ne­vy­šla Nej­ku­laťou­lin­ka­těj­ším (V7A), kte­ří ob­ha­jo­va­li ti­tul z prv­ní­ho roč­ní­ku. Ve dru­hé po­lo­vi­ně se však mno­hé změ­ni­lo a ce­lá sou­těž se zdra­ma­ti­zo­va­la, je­li­kož týmy z vrš­ku ta­bul­ky za­ča­ly ztrá­cet bo­dy, kdež­to tý­my hůře umís­tě­né si na­o­pak na své kon­to při­pi­so­va­ly tý­den co tý­den tři bo­dy za vý­hru.

Ko­neč­ná ta­bul­ka po zá­klad­ní čás­ti by­la ve­li­ce vy­rov­na­ná, vždyť tým na prv­ním a pá­tém mís­tě dě­li­ly pou­ze 3 bo­dy. Ví­tě­zem zá­klad­ní čás­ti se po ne­po­ve­de­ném za­čát­ku sezóny sta­li ob­háj­ci ti­tu­lu Nej­ku­laťou­lin­ka­těj­ší (V7A), a po­stou­pi­li tak do play-off z prv­ní­ho mís­ta. Dru­zí skon­či­li Prvňáč­ci a tře­tí Vy­d­rý­s­ci. Po­sled­ní po­stu­po­vé mís­to si vy­do­by­li Ro­man´s crew, kte­ří zís­ka­li stej­ně bo­dů ja­ko pá­tí ISSW15 (I swear she was 15). ISSW15 se te­dy me­zi nej­lep­ší čty­ři ne­vklí­ni­li, a to jim sta­či­ly 4 bo­dy na­víc a moh­li skon­čit prv­ní. Šes­té mís­to ob­sa­dil Elek­tro­pro­jekt Su­ch­dol (ab­sol­ven­ti) a sed­mé Me­loun­ci (V4A).

V se­mi­fi­ná­le, kte­ré se hrá­lo dvou­ko­lo­vě, na se­be na­ra­zi­li Nej­ku­laťou­lin­ka­těj­ší a Ro­man´s crew. Dru­hou dvo­ji­ci tvo­ři­li Prvňáč­ci a Vy­d­rý­s­ci. Prv­ní se­mi­fi­ná­lo­vé du­e­ly zvlád­li lé­pe Nej­ku­laťou­lin­ka­těj­ší (vý­hra 4:2) a Prvňáč­ci (vý­hra 7:5). V od­ve­tě si Prvňáč­ci vý­ho­ru 3:2 po­jis­ti­li cel­ko­vé ví­těz­ství nad Vy­d­rýsky, a tak po­stou­pi­li do fi­ná­le. Ve dru­hém se­mi­fi­ná­le na­o­pak po­stou­pil do fi­ná­le tým, kte­rý před od­ve­tou ztrá­cel na své­ho so­ka 2 góly, a to Ro­man´s crew, když do­ká­za­li v od­ve­tě po­ra­zit Nej­ku­laťou­lin­ka­těj­ší 4:1. O bron­zo­vé me­dai­li se utka­ly týmy, kte­ré ne­zvládly svá se­mi­fi­ná­le. Po prv­ním po­lo­ča­se du­e­lu o 3. mís­to vše na­zna­čo­va­lo to­mu, že ob­háj­ci ti­tu­lu a ví­tě­zo­vé zá­klad­ní čás­ti si do­krá­čí pro bron­zo­vé me­dai­le, je­li­kož ved­li 3:0. Ve dru­hém po­lo­ča­se se ovšem Vy­d­rý­s­ci vzcho­pi­li a pě­ti góly oto­či­li zá­pas ve svůj pro­spěch a bron­zo­vé me­dai­le by­ly po zá­pa­se vě­še­ny prá­vě na je­jich kr­ky.

Vel­ko­le­pé fi­ná­le li­gy se usku­teč­ni­lo 6. květ­na 2016. V něm pro­ti so­bě stá­ly týmy Ro­man´s crew a Prvńáč­ci. Du­el byl od prv­ní do po­sled­ní mi­nu­ty ve­li­ce vy­rov­na­ný. Ve­de­ní se uja­li Prvňáč­ci po gólu Voj­ty Dy­trycha. Stav 1:0 vy­dr­žel vel­mi dlou­ho, a to i dí­ky vý­bor­ným zá­kro­kům gólma­nů obou cel­ků. Ro­man´s crew se na­ko­nec za­slou­že­ně do­čka­li vy­rov­ná­ní, kte­ré ob­sta­ral svo­jí bran­kou Jir­ka Vo­křál. Ten­to stav vy­dr­žel až do­kon­ce hra­cí do­by, a tak o ví­tě­zi dru­hé­ho roč­ní­ku Fut­sa­lo­vé li­gy roz­ho­dl pe­nal­to­vý roz­střel. V něm do­ká­zal z tý­mu Prvňáč­ků pro­stře­lit gólma­na Ro­man´s crew Ro­ma­na Bar­to­níč­ka pou­ze Mar­tin Ja­rů­něk, kdež­to střel­ci Ro­man´s crew by­li ne­o­myl­ní a všich­ni vý­bor­ně chy­ta­jí­cí­ho bran­ká­ře Brab­ce pro­stře­li­li, a tak se moh­li za­čít ra­do­vat z ti­tu­lu oni.

Na­še vel­ké dí­ky pat­ří spon­zo­ru li­gy Na­dač­ní­mu fon­du Gym­ná­zia Ji­ří­ho Or­te­na a ta­ké pro­fe­so­rům Pe­t­ru Ně­meč­ko­vi a Zbyňku Ru­dol­fo­vi za zpro­střed­ko­vá­ní tě­lo­cvič­ny a dal­ších je­jich ak­ti­vit spo­je­ných s li­gou. Dá­le dě­ku­je­me všem, co po­má­ha­li pís­kat zá­pa­sy, za­pi­so­vat ne­bo fo­to­gra­fo­vat.

In­di­vi­du­ál­ní oce­ně­ní:

• Nej­lep­ší stře­lec: Ví­tek Pla­šil (Ro­man´s crew)

• Nej­lep­ší bran­kář: Voj­těch Ryša­vý (Me­loun­ci)

• Nej­lep­ší hráč: Ji­ří Pi­voňka (I swear she was 15)

• Ču­librk li­gy: Lukáš Ve­ver­ka (Elek­tro­pro­jekt Su­ch­dol)

Ji­ří Ří­pa a Mi­chal Ja­rů­něk, C4B

Tags:
Kategorie: Různé
Umístění: Blogs Parent Separator Olivová