Vyhledávač

  
Loading

Články

Polsko 2016

6 10

Vložil(a)
10.6.2016 9:42  RssIcon

  

Pět dní od 2. do 6. června 2016 strávila skupina našich žáků v Polsku. Jejich hostiteli byli učitelé a žáci partnerské školy Gymnázia Jiřího Ortena, která se nachází ve městě Jaworzno ležícím v Horním Slezsku.

Žáci se během své návštěvy seznamovali nejen s polskými (a českými) dějinami, ale dozvěděli se mnoho zajímavostí i o pohnuté historii Slezska.
Náplní pobytu byly jak prezentace a kvízy představující zemi a navštívený region, tak prohlídky starobylého Krakova, dynamicky se rozvíjejících Katovic a neblaze proslulého koncentračního tábora Osvětim.
Významnou součástí návštěvy Jaworzna, stejně jako je tomu u všech studentských výměn, byl čas strávený v polských rodinách, který žákům umožnil nahlédnout do každodenního života našich severních, často opomíjených sousedů. Děti i učitelé se mezi sebou dorozumívali česky a polsky, tu a tam přispěchala na pomoc angličtina. I tato skutečnost – pětidenní kontakt s druhým češtině nejbližším jazykem – byla pro žáky novou a jistě zajímavou zkušeností.
Své polské protějšky přivítají naši v Kutné Hoře v první polovině října. Už nyní se těšíme na to, že budeme moci našim milým přátelům jejich pohostinnost oplatit. Věříme, že se jim u nás bude líbit stejně jako nám u nich.

Jiří Posselt

fotky: Lukáš Kafka (C1B)

 

Tags:
Kategorie: Různé
Umístění: Blogs Parent Separator Papoušková