Vyhledávač

  
Loading

Články

KLUB PŘÁTEL JÁRY CIMRMANA NA GJO – první čestná členství!

6 29

Vložil(a)
29.6.2016 9:26  RssIcon

  

Letošní rok se na našem gymnáziu v rámci nově založeného Klubu přátel Járy Cimrmana konal 1. ročník přehlídky dramatických kusů tohoto českého génia. Zájemci o inteligentní humor již v úvodním kvízu prokázali velmi solidní znalost v oboru cimrmanologie, k teoretickému základu poté zcela dobrovolně a s pravým cimrmanovským nadšením nastudovali pohádku O šípkové Růžence. Jak jinak než bez Růženky. Důstojně tak navázali na slavnou tradici ztvárnění dramatu Hamlet bez Hamleta ze hry Záskok.

Po zásluze jim tedy za tichého dozoru tohoto „nejzapomenutějšího českého génia, který na této škole prokazatelně nikdy nestudoval“, jak se píše na pamětní desce na GJO, bylo uděleno čestné členství v klubu.

Věříme, že zájem o tohoto dosud nedoceněného umělce, spisovatele, vědce, pedagoga, myslitele a muzikologa na našem gymnáziu bude i nadále pokračovat, a to nejen mezi studenty, ale i mezi učiteli, pro které Cimrman představuje nevysychající pramen inspirace, například v teorii jeho pedagogické šesterky: http://karelsykora.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=247066

 

Klub přátel Járy Cimrmana na GJO

Šárka Rosická, Milena Krumphanzlová

 

Tags:
Kategorie: Různé
Umístění: Blogs Parent Separator Papoušková