Vyhledávač

  
Loading

Články

Užíváme si to za školou

6 30

Vložil(a)
30.6.2016 21:58  RssIcon


Asi před měsícem si žáci naší školy vybrali skupinu vedenou nejméně dvěma pedagogy. 24 studentů si vybralo projekt s názvem: Užíváme si to za školou, který vedly paní profesorky Randíková a Čepková.
Týden za školou začínal v pátek, kdy jsme se před školou sešli v 8:30 a vyrazili směrem Velký rybník. Jelikož bylo opravdu veliké horko, tak si většina z nás smočila v osvěžující vodě aspoň nohy. Zpět jsme šli stinnou cestou kolem starých mlýnů a náš výlet zakončili u školy.
V pondělí nám počasí nepřálo, a tak se původní výlet musel malinko pozměnit. Místo výletu kolem Stvořidel jsme sedli na vlak, který mířil do malé obce Libice nad Cidlinou, ve které se nachází památník slavníkovského hradiště. Podél řeky jsme došli do města Poděbrady, ve kterém jsme si udělali pauzu na rychlý oběd a spěchali na vlak domů.
Na úterý byl výlet naplánovaný už dlouho. V 5:15 byl sraz u školy. 43 studentů nasedlo do autobusu a vyrazilo na výlet do Drážďan. V Praze k nám do autobusu přistoupil milý průvodce, který nám po cestě řekl mnoho informací o městě, do kterého jsme měli namířeno. Jako první byla v plánu exkurze do Skleněné manufaktury automobilky Volkswagen. Dříve se tu vyráběl Volkswagen Phaeton, ale jeho výroba byla zastavena a nyní tato budova slouží jako výstaviště prvních elektrických vozů. Opět v provozu bude pravděpodobně v roce 2019. Průvodce nás provedl celým bývalým areálem výroby, také jsme se mohli posadit do nejnovějších vozů této značky a virtuálně řídit auto. Po prohlídce jsme měli pauzu na oběd a nákupy. Potom nás pan průvodce provedl památkami Drážďan a kolem 5. hodiny jsme jeli domů.

Ve středu v 9 hodin jsme vyrazili od školy na Kutnohorskou bobovou dráhu. Po pár jízdách jsme si došli na vyhlášenou zmrzlinu z Karlova, a tím byl sladce ukončen náš Týden za školou.

Adéla Veselá a Monika Vnuková, C1B





Tags:
Kategorie: Různé
Umístění: Blogs Parent Separator Olivová