Vyhledávač

  
Loading

Články

Autor: Vytvořeno: 23. září 2010 RssIcon
Blog webmastera Gymnázia Jiřího Ortena
Vložil(a) admin dne 23. listopadu 2012
Po­kud si lá­ma­te hla­vu s tím, jak bu­dou vy­pa­dat energetic­ké ná­ro­ky Ev­ro­py (a vlast­ně ne­jen jí) do bu­douc­nos­ti a z ja­kých zdro­jů bu­dou ty­to ná­ro­ky uspo­ko­jo­vá­ny, tak na ně­kte­ré otáz­ky od­po­vě­dě­la pá­teč­ní be­se­da s pa­nem Ing. Mar­ti­nem Ří­hou, Csc., z Ústa­vu ja­der­né fy­zi­ky, kte­rý se mi­mo ji­né za­bý­vá vý­zku­mem plazma­tu.                                                                                                    
Vložil(a) admin dne 21. listopadu 2012
Vložil(a) admin dne 8. září 2012
Vložil(a) admin dne 6. září 2012

Prv­ní schůze žá­kov­ské­ho par­la­men­tu ve škol­ním ro­ce 2012/2013 se ko­ná v pon­dě­lí 10. zá­ří prv­ní vy­u­čo­va­cí ho­di­nu ve sbo­rov­ně.

Vác­lav Ko­tr­ba
před­se­da žá­kov­ské­ho par­la­men­tu




Vložil(a) admin dne 3. září 2012
Vložil(a) admin dne 13. května 2012

Ten­to tý­den jsme na­vští­vi­li Zá­klad­ní ško­lu T. G. Ma­sa­ry­ka v Čes­ké Ka­me­ni­ci, jež ja­ko prv­ní ško­la v Čes­ku po­u­ží­vá ve vý­u­ce iPa­dy. Pro­to­že v příš­tím ro­ce plá­nu­je­me za­ve­de­ní iPa­dů i my, za­jí­ma­lo nás, jak s ni­mi v Ka­me­ni­ci pra­cu­jí. Bě­hem ná­vštěvy jsme mě­li pří­le­ži­tost hospi­to­vat v ho­di­nách an­g­lič­ti­ny a ma­te­ma­ti­ky, mi­mo to se s ná­mi pan ře­di­tel Pre­isler po­dě­lil o zku­še­nos­ti, kte­ré on i uči­te­lé ka­me­nic­ké ško­ly s vy­u­ží­vá­ním iPa­dů zís­ka­li. 

Vložil(a) admin dne 13. května 2012
Vložil(a) admin dne 8. května 2012

Dovolte mi, abych vás informoval, že v těchto dnech vznikla nová tvář školních webových stránek. Sys­tém, na kte­rém web fun­gu­je, byl up­gra­do­ván na no­vou ver­zi. Na gra­fic­kém ná­vr­hu se pra­co­va­lo dlou­ho, je­ho tvůr­ci chtě­li na­vá­zat na všech­ny před­cho­zí webo­vé strán­ky GJO. I me­nu by­lo vy­tvo­ře­no v zá­sa­dě pod­le před­cho­zích zku­še­nos­tí, jen přesku­pe­no tak, aby ma­xi­mál­ně vy­ho­vo­va­lo ce­lé­mu zá­bě­ru ško­ly.


Vložil(a) admin dne 13. února 2012

V pořadí již sedmém pokračování našeho filmovém klubu tentokrát zabrousíme do úplně jiného žánru a dovolíme si vás pozvat na sci-fi thriller Blade Runner režiséra Riddleyho Scotta ( Vetřelec, Gladiátor ) s Harrisonem Fordem v hlavní roli. Film se odehrává ve 21. století, kdy společnost Tyrell dosáhla fáze Nexus a vyrobila tzv. replikanty, dokonale identické lidské klony s maximální bojovou výdrží. Poté, co se však replikanti vzbouří a jejich vzpoura je krvavě potlačena, jsou umístěni na mimozemské kolonie a na Zemi jsou zřízeny speciální jednotky zvané Blade Runner, které mají bez milosti eliminovat každého replikanta, co vstoupí nelegálně na Zem. Dnes již klasická sci-.fi a jeden z nejdůležitějších filmů 80. let diváky ve své době vůbec nezaujal a zcela zanikl ve stínu legendárních Hvězdných Válek a svého kultovního statutu nabyl až časem. Pokud máte zájem jej vidět, přijďte v úterý 14. února do místnosti 311. Začínáme jako obvykle v 16:30. Děkujeme Vám za návštěvu.

Vložil(a) admin dne 12. února 2012
Vložil(a) admin dne 24. srpna 2011

V rychlých odkazech Ročenka 2010-211 je umístěn PDF soubor ročenky. Přeji příjemné počtení.

Vložil(a) admin dne 7. června 2011

 

Vložil(a) admin dne 21. května 2011

Na našem webu můžete vyhledávat několika způsoby a v tomto článku je vysvětlím.

Vložil(a) admin dne 16. května 2011

Víte kde začal úspěch Heleny Brandejské se SOČkou z fyziky? Samozřejmě už v době, kdy se z ní stala školačka se zodpovědným přístupem ke škole a učení, ale vážně.
Přijala nabídku strávit týden na jaderce. Kde jinde máte příležitost poznat zblízka odbornou vědeckou práci a její metody? Jestli máte vážný zájem o studium fyziky, matematiky, chemie a informatiky využijte nabídku FJFI CVUT.
V letošním školním roce je to týden od 19.6. do 23.6. a je třeba podat včas přihlášku.
Více informací o podmínkách doporučení školy u prof. Vaňkové.

Vložil(a) admin dne 6. dubna 2011

Včera se objevil případ studenta, který "blbnul" a poslal celé skupině Studenti (to znamená všem studentům školy) několikrát email s větou "toto je spam".

Vložil(a) admin dne 6. ledna 2011

 Článek o tom jaké změny probíhají na webu.

Vložil(a) admin dne 31. prosince 2010
Celý silvestrovský týden jsem pracoval na zprovoznění nového webu. Základ jsem již měl hotový a zbývalo přesunout nejdůležitější data a nastavit ho tak, byl provozuschopný. Byla to fuška, spousta věcí se muselo odzkoušet a pak provést naostro, ale taky to byla radost, protože jsem nebyl nikým a ničím rušen a  plně jsem se na to mohl soustředit a objevovat způsoby řešení. Snažil jsem se o co nejjednodušší a nejefektivnější návrh (koneckonců názor si uděláte sami). Musím říct, že práce s tímto webem založeným na DotNetNuke je radost – snadno se mění návrh stránky, je parametrizovatelné skoro vše na co si vzpomenete, vestavěný FCK editor funguje jak má, publikovat články lze Windows Live Editorem (jeden z nejlepších nástrojů pro publikaci na webu).

A tady je několik důležitých poznámek:

Registrace je založena na principu ověřovacího kódu – takto musí každý uživatel, který se chce registrovat uvést platnou emailovou adresu. Nebude tak docházet k registraci čtenářů s neplatným emailem. K vestavěným...
Vložil(a) admin dne 28. prosince 2010
Vítám vás na novém webu gymnázia a doufám, že se vám líbí a bude se vám na něm dobře orientovat. Za případné chyby či nedostatky se samozřejmě omlouvám – samozřejmě budu ještě nějaký ten čásek web upravovat a dolaďovat. Práce je na něm ještě dost, ale to bude pořád. Takže veškeré vaše připomínky a hlášení nedostatků rád uvítám. Už na něj koukám dost dlouho na to, abych získal občasnou slepotu…

Rád bych nyní napsal, proč jsem volil DotNetNuke (na kterém je tento web založen) a jaká byla cesta k novému webu. Každá z otázek, kterou jsem si položil a musel vyřešit vypadá jednoduše, ale rozhodování jednoduché nebylo. Spousta věcí se musela ozkoušet, otestovat co to udělá, když…

První a nejdůležitější byla otázka, zda přemigrovat články ze starého webu do nového, či ponechat starý web jako archiv. Migrace dat je časově náročný úkol, při kterém musíte vyexportovat data ze starého webu, zjistit datové struktury, namapovat datové struktury starého webu na datové struktury nového webu a pak provést import...