Vyhledávač

  
Loading

Články

Zakončení osmého ročníku soutěže v Sherwoodu

5 31

Vložil(a)
31.5.2014 16:13  RssIcon

V rám­ci sou­tě­že v Sherwo­o­du přibližujeme na­šim žá­kům za­jí­ma­vé rost­li­ny ze zim­ní za­hra­dy GJO. Před­cho­zí dva roč­ní­ky soutěže by­ly za­mě­ře­ny na užit­ko­vé rost­li­ny tro­pů a sub­tro­pů. Le­tos jsme v prv­ním po­lo­le­tí při­po­mně­li rost­li­ny, kte­ré se již del­ší čas v sou­tě­ži ne­ob­je­vi­ly. Sou­těž­ní otáz­ky dru­hé­ho po­lo­le­tí pak pro­po­ji­lo spo­leč­né té­ma – Příběh kytiček našich (pra)babiček.                                                                    

Soutěží pro­šlo bě­hem škol­ní­ho roku zhru­ba 70 žá­ků ze sedmi tříd. Za správ­né vy­ře­še­ní šest­nác­ti sou­těž­ních otázek mohli zís­kat celkem 55 bodů. Přehled otázek bude opět bě­hem prázd­nin do­pl­něn na webo­vé strán­ky ško­ly do sek­ce Sherwo­od. Řešitelé ob­dr­že­li za kaž­dou správ­ně vy­ře­še­nou otáz­ku 0,5 kre­di­tu do své­ho hod­no­ce­ní v rám­ci před­mě­tu bi­o­lo­gie. Je­di­ným žákem, jehož motivace k soutěžení nebyla ovlivněna získáváním kreditů, byl Ma­touš Pří­vo­ra (V7A), kte­rý vy­ře­šil dva­náct otá­zek.

Nej­vy­tr­va­lej­ší­mi ře­ši­te­li se sta­li:
To­máš Pří­vo­ra, V1A
Mi­cha­e­la Čer­má­ko­vá, V2A
Ka­te­ři­na Ro­sic­ká, V3A
Ja­kub Rejfek a Mi­chal Ngu­yen, V4A

Správné odpovědi – otázka č. 16
A) Plo­dy ma­jí po­do­bu ča­pí­ho zo­bá­ku.
B) Na lis­tech jsou ví­ce či mé­ně zře­tel­ně pa­tr­né tmavší pru­hy (pás­ky).
C) ka­kos­ty
D) ve­ge­ta­tiv­ně, na kon­ci šla­hou­nů vy­růs­ta­jí ma­lé rost­lin­ky, jež tvo­ří ko­ře­ny čas­to ješ­tě na šla­hou­nech ve vzdu­chu

Tags:
Kategorie: Biologie
Umístění: Blogs Parent Separator Olivová