Vyhledávač

  
Loading

Články

Letošní úspěchy studentů GJO v Biologické olympiádě

4 26

Vložil(a)
26.4.2016 12:38  RssIcon

                                                                                               

Dne 3. února studenti změ­ři­li své zna­los­ti ve školním kole Biologické olympiády v kategori­ích C a D (niž­ší gym­ná­zi­um). Tématem aktuálního 50. ročníku pro ty­to kategorie je Ži­vot v tem­no­tě.                                                                                              

Do okres­ní­ho ko­la, kte­ré se usku­teč­ni­lo na Cír­kev­ním gym­ná­ziu v Kut­né Ho­ře, po­stou­pi­li prv­ní dva žá­ci z kaž­dé ka­te­go­rie. Všech­ny na­še po­stu­pu­jí­cí stu­dent­ky po­da­ly v sil­né kon­ku­ren­ci ostat­ních soutěžících skvě­lé vý­ko­ny. Lu­cie Vaš­to­vá ob­sa­di­la 5. mís­to a Ire­na Cou­fa­lo­vá 8. mís­to v ka­te­go­rii C. V ka­te­go­rii D se na­ší stu­dent­ce Šár­ce Juklo­vé po­da­řil his­to­ric­ký úspěch a pro­bo­jo­va­la se krás­ným 2. mís­tem na stup­ně ví­tězů. Ten­to skvě­lý vý­sle­dek do­pl­ni­la Ka­ro­lí­na Pav­lo­vá 8. mís­tem. 

Škol­ní ko­lo v ka­te­go­ri­ích A a B (vyš­ší gym­ná­zi­um) proběhlo 21. února. Zde se ře­ši­ly za­jí­ma­vé úlo­hy na té­ma Ži­vot je jen ná­ho­da aneb Evo­lu­ce ži­vo­ta na Ze­mi. Ve škol­ním ko­le ka­te­go­rie A zví­tě­zi­la stu­dent­ka Ha­na Br­zo­bo­ha­tá (V7A) a v ka­te­go­rii B do­sáh­la nej­lep­ší­ho vý­sled­ku Mar­ti­na Ve­be­ro­vá (C2B). Obě po­stou­pi­ly stej­ně ja­ko lo­ni do kraj­ské­ho ko­la, kte­ré se ko­na­lo tra­dič­ně v pro­sto­rách Gym­ná­zia Vác­la­va Be­ne­še Tře­bíz­ské­ho ve Sla­ném. I le­tos se na­šim stu­dentkám da­ři­lo. Ha­na Br­zo­bo­ha­tá po­tvr­di­la své kva­li­ty a na­vá­za­la na svůj loňský úspěch v po­do­bě tře­tí­ho mís­ta vel­mi pěk­ným vý­sled­kem, když zís­ka­la 9. příč­ku. Stej­ně tak Mar­ti­na Ve­be­ro­vá podala kvalitní výkon, kterým obsadila pěkné 13. mís­to.

Děkujeme všem stu­dentkám za vzor­nou re­pre­zen­ta­ci ško­ly v okres­ním a kraj­ském ko­le.

PK BIO

Tags:
Kategorie: Biologie
Umístění: Blogs Parent Separator Olivová